COLOQUIOS EN PREPARACIÓN

Data prevista:  25 de gener del 2023 A LAS 14:00 (PRESENCIAL) 

Ponent: Prof. Carles Sierra 

Tema: «IA: els interrogants que ens interpel·len” .

El mes de gener començarem l’any parlant d’intel·ligència artificial en companyia del prof. Carles Sierra (Barcelona, 1963).

Carles Sierra és professor, investigador i director de l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial (IIIA) del Consell Nacional de Recerca del CSIC.

És professor adjunt de la Western Sydney University. El seu treball de recerca es focalitza en els sistemes intel·ligents distribuïts i en les tecnologies de l’acord, com interactuen els agents i com dissenyar marcs per a la interacció entre aquests.

Ha participat en més de quaranta projectes de recerca finançats per la Unió Europea, rebent el Premi de Recerca d’Agents Autònoms ACM/SIGAI el 2019. És un dels coordinadors del #48 de la revista IDEES i autor d’articles entre d’altres “IA: los interrogantes que nos interpelan” (https://revistaidees.cat/es/ia-interrogants-que-interpellen/) Revista IDEES Núm. 48. Us recomano la seva lectura.

La intel·ligència artificial a l’hora que es una eina per potenciar la humanitat en la cerca d’un món millor, ens planteja un grapat de dubtes e inquietuds, tan des del punt de vista ètic com des del punt de vista social en la mesura en que els algoritmes poden arribar a condicionar la nostre voluntat, com per arribar a preguntar-nos si poden convertir la humanitat en un instrument al servei d’una intel·ligència superior.

Fa uns anys vàrem tenir l’oportunitat de compartir un col·loqui amb el professor José Ignacio Latorre “LINK” per parlar de si la evolució científica de manera general requeria una nova ètica.

Tres anys mes tard amb el professor Sierra tindrem una oportunitat d’acostar-nos a la actualitat tecnològica en IA i també ens podrem refer la pregunta a la vista de la realitat científica i socioeconòmica actual i els reptes que se’ns plateja’n a futur. Ho podrem fer a més de la ma d’un especialista de primer nivell. Serà sens dubte un col-loqui interesant.

Continuem treballant per seguir oferint continguts als nostres socis i simpatitzants, recuperant tópics que ens van quedar en el tinter i afegint-ne de nous.

Tenim nous i molt agradables propostes per a futurs ponents que esperem poder anunciar breument.

Sèniors Club Empresarial intenta posar a disposició dels socis l’opinió i el criteri de destacats actors de la societat del nostre entorn, per tal que els nostres socis tinguin un criteri fonamentat i puguin transmetre amb encert en els entorns en els quals cada un nosaltres exerceix la seva influència, un missatge sòlid i contrastat.

Us mantindrem informats