COLOQUIOS EN PREPARACIÓN

PREVIST   18 de març 2020 ANULADA

Ponent: Sr. Juan Antón Mellón

Tema: “L’atracció de l’abisme: Islamisme gihadista»

SEGUINT LES MESURES DE PREVENCIÓ APLICADES DAVANT EL COVID-19 PER PART DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA US INFORMEM QUE SUSPENEM EL COL.LOQUI PREVIST PER EL PROPER DIMECRES 18 DE MARÇ SENSE DETRIMENT DE POSSIBLES MESURES POSTERIORS EN EL CAS QUE LES AUTORITATS SANITÀRIES AIXÍ HO RECOMANESSIN.

DONAT L’INTERES DEL TEMA INTENTAREM REPROGRAMAR EL COL.LOQUI PER MES ENDEVANT

GRACIES PER LA VOSTRA COMPRENSIÓ.

Joan Antón-Mellón neix a Barcelona al 1954, es Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Barcelona. Línies d’investigació sobre Teoria Política Contemporània i Pensament Polític de la Dreta Radical i Teoria de la Intel·ligència i Anàlisi Estratègica. De la seva producció acadèmica cal destacar:

  • Pensament Polític a l’Espanya Contemporània (1800-1950), Teide, Barcelona, 1992
  • Ideologies i Moviments Polítics Contemporanis, Tecnos Madrid, 3ª edició 2016;
  • Les idees polítiques al segle XXI, Ariel, Barcelona, 2002;
  • El Feixisme Clàssic i els seus epígons, Tecnos, Madrid, 2012.
  • Islamisme gihadista: radicalització i contrarradicalización, Tirant lo Blanch, València, 2015.
  • Terrorisme. Dissecció de la barbàrie, Tibidabo, Barcelona, 2017.

Ha impartit docència en Màsters, seminaris i conferències en diferents universitats d’Espanya, Itàlia, Mèxic, Colòmbia Equador i Costa Rica.

També es membre de comitès científics i organitzador de congressos internacionals d’Intel·ligència i Ciència Política.

El Sr. Mellón ens parlarà sobre les causes sistèmiques, grupals i personals del terrorisme gihadista, els processos de radicalització i els criteris bàsics a tenir en compte per desenvolupar polítiques públiques que minimitzin aquests processos des d’una perspectiva preventiva i proactiva .

PREVIST   22 d’abril 2020  ANULADA

Ponent: Dra. Amàlia Lafuente i Flo

Tema: “»Escriure literatura mèdica com una eina de qüestionament crític»»

A la vigília de Sant Jordi des de SECE hem volgut tractar un tema literari.

El procés de creació és un procés difícil, enfrontar-se a un full en blanc requereix valor i motivació i cada escriptor té els seus recursos.

Tindrem entre nosaltres a una escriptora de novel·la negra. El cas concret de la novel·la negra dóna tema per parlar sobre si la realitat no supera vegades la ficció o si la ficció es converteix en realitat.

Es tracta de la Dra. Amàlia Lafuente Flo, es catedràtica de Farmacologia i directora del Departament de Fonaments Clínic a la Facultat de Medicina i Ciències de la  Salut (Campus Clínic). Es investigadora de l’Institut de Recerca IDIBAPS i del CIBER de Malalties Mentals (CIBERSAM).

Des del punt de vista literari, al 2004 va guanyar el primer premi de guió de l’escola d’escriptura de l’Ateneu barcelonès on va seguir cursos de narrativa i l’any 2006 va quedar finalista del premi de Narrativa Breu Districte V.

Així mateix va ser guardonada amb el XVI premi literari Ciutat de Badalona de Narrativa i el XXII premi països catalans solstici d estiu de 2009 per la seva primera novel.la «Codi Genètic» (Proa 2009, Plaza y Janés 2011).

Al 2013 va publicar «Teràpia de Risc» (Proa , Plaza y Janés), i te signat contracte amb Columna per la seva propera novel.la «Secret Professional».

Ella utilitza la novel.la a negra per fer qüestionament crític de l’àmbit mèdic.

Es una temàtica doblement interesant per tractarse de la data de Sant Jordi i per girar al voltant d’aspectes mèdics d’indubtable actualitat.

PREVIST   13 de maig 2020

(ANULAT)

Ponent: Dr. Antoni Trilla

Tema: “ens parlarà de les epidèmies i les pandèmies»

Des de Senior’s Club Empresarial hem volgut oferir als nostres sotis i simpatitzants un referent d’opinió per els fets d’actialitat i els fets recents en relació a les pandèmies ho son. És una satisfacció per la Junta poder anunciar la presencia properament del Dr. Antoni Trilla per parlar-nos d’aquest tema.

El Dr. Antoni Trilla, és cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, professor investigador de l’ISGlobal, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UB i membre de la junta de govern de Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), ha estat elegit Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB). Antoni Trilla substitueix en el càrrec a Francesc Cardellach.

El Dr. Trilla és especialista en medicina interna i especialista en medicina preventiva i salut pública. Ha publicat més de 200 treballs en revistes biomèdiques indexades i és autor de més de trenta capítols de llibres. És Investigador Principal o Associat de més de 20 projectes finançats amb fons públics i també és consultor científic per al Departament de Salut, així com per l’European Center for Disease Control (ECDC).

Va rebre la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari que atorga la Generalitat de Catalunya i la Distinció de l’Claustre de Doctors i de el Consell Social de la Universitat de Barcelona. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

PREVIST   10 de juny 2020 (previst inicialment per 20 de maig)

Ponent: Sr. Roger Loppacher i Crehuet

Tema: “Com ens podem protegir de les fake news en la societat de la informació ?»

Des de Senior’s Club Empresarial volíem per portar un ponent de prestigi que ens parles de les fake news .Volíem que ens parlessin de les nostres vulnerabilitats com a receptors de informació i els biaix informatius introduïts per els emissors. Els seus interessos i els mecanismes de control i ho hem assolit.

Al juny tindrem amb nosaltres al Sr. Roger Loppacher i Crehuet.

El Sr. Loppacher es Llicenciat en Dret. Executive Màster en Direcció Pública (ESADE). Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) a IESE. Membre del Cos d’Advocacia de la Generalitat de Catalunya. Ha estat vicepresident de Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de l’2008 a l’2012.

També ha estat director general de Mitjans Audiovisuals, secretari general dels departaments d’Interior i Governació, i vicepresident del consell d’administració de el Centre d’ telecomunicacions de la Generalitat, així com a professor associat de l’Àrea de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra.

Actualment es el president de Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, des del 22 de novembre del 2018 ha estat elegit president de la Xarxa d’autoritats de regulació mediterrànies (Mediterranean Network of Regulatory Authorities, MNRA, en anglès, i Réseau des instances de regulation Méditerranéennes, RIRM, en francès).

 

Altres  Ponències previstes

No ens aturem!

Tenim nous i molt agradables propostes per a futurs ponents que esperem poder anunciar breument.

Sèniors Club Empresarial intenta posar a disposició dels socis l’opinió i el criteri de destacats actors de la societat del nostre entorn, per tal que els nostres socis tinguin un criteri fonamentat i puguin transmetre amb encert en els entorns en els quals cada un nosaltres exerceix la seva influència, un missatge sòlid i contrastat.