COLOQUIOS EN PREPARACIÓN

Data:  20 d’octubre 2021  A LES 14:00 (ZOOM)

Ponent: Dr. Josep G. (Pep) Canadell

Tema: «Estat actual del clima global i el futur del planeta»El canvi climàtic o emergència climàtica, les emissions de carboni son temes que preocupen a la nostre societat i des de SECE en altres ocasions hem desenvolupat aquest tema per proporcionar als nostres socis i amics informació de primera ma. Un cop més tindrem l’oportunitat de disposar de la opinió d’un expert i en aquest cas es tracta d’un invitat de luxe.

Al més d’octubre tindrem amb nosaltres de manera telemàtica al Prof. Pep Canadell. Del seu extens currículum i publicacions, del professor Canadell en podem extreure que és Geòleg (BSc, Ms i PhD en ecologia terrestre per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha desenvolupat la seva tasca d’investigació científica a la Universitat Estatal de San Diego, la universitat de Califòrnia a Berkeley i a la universitat de Stanford durant la dècada dels 90, posteriorment a finals dels 90 es va trasllada a CSIRO a Austràlia a on viu i treballa en la actualitat.

És autor de nombroses publicacions científiques, Director d’investigació científica al CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization) i cap d’investigació del “National Environmental Science Program – Earth Systems and Climate Change Hub” També es el Director executiu del consorci científic internacional conegut com “Global Carbon Project” encarregat de fer la integració de tota o la major part de la informació científica internacional del cicle del carboni.

Es “fellow member” de la “Unió Americana de Geofísica” que és la associació de científics professionals que estudien el planeta. A l’any 2021 ha estat seleccionat per Reuters com el 8e científic del clima mes influent en el mon en base a la seva nombrosa contribució amb publicacions científiques, nombre de referencies rebudes i el nombre de persones que varen accedir a les seves publicacions.

Actualment és autor i principal coordinador del 6è informe d’avaluació de l’IPCC sobre el canvi climàtic.

El prof. Canadell ha contribuït en els treballs de l’IPCC durant els darrers 15 anys, L’IPCC és un organisme de les Nacions Unides constituït per un conglomerat de científics de tot el mon i q té l’encàrrec de preparar una base de coneixement científic solvent i contrastat per tal de que els que han de prendre decisions polítiques ho facin en base a les dades científiques que tenim actualment els humans. Son els encarregats de valorar l’estoc de CO2 disponible per evacuar a l’atmosfera d’acord amb els objectius de refredament del planeta; estocs que després s’assignen als països per tal de que cada país pugui fer les subhastes a les empreses que han d’adquirir drets d’emissió. El professor ens parlarà del “Estat actual del clima global i el futur del planeta.

IMPORTANT: PER TAL D’ADAPTAR-NOS A LA DIFERENCIA HORARIA ENTRE CATALUNYA I CAMBERRA EL CO.LOQUI TINDRÀ LLOC A LES 14:00 HORA A CATALUNYA.

Continuem treballant per seguir oferint continguts als nostres socis i simpatitzants, recuperant tópics que ens van quedar en el tinter i afegint-ne de nous.

Tenim nous i molt agradables propostes per a futurs ponents que esperem poder anunciar breument.

Sèniors Club Empresarial intenta posar a disposició dels socis l’opinió i el criteri de destacats actors de la societat del nostre entorn, per tal que els nostres socis tinguin un criteri fonamentat i puguin transmetre amb encert en els entorns en els quals cada un nosaltres exerceix la seva influència, un missatge sòlid i contrastat.

Us mantindrem informats