COLOQUIOS EN PREPARACIÓN

 

PREVIST   18 de març 2020

Ponent: Sr. Juan Antón Mellón

Tema: “L’atracció de l’abisme: Islamisme gihadista»

Joan Antón-Mellón neix a Barcelona al 1954, es Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Barcelona. Línies d’investigació sobre Teoria Política Contemporània i Pensament Polític de la Dreta Radical i Teoria de la Intel·ligència i Anàlisi Estratègica. De la seva producció acadèmica cal destacar:

  • Pensament Polític a l’Espanya Contemporània (1800-1950), Teide, Barcelona, 1992
  • Ideologies i Moviments Polítics Contemporanis, Tecnos Madrid, 3ª edició 2016;
  • Les idees polítiques al segle XXI, Ariel, Barcelona, 2002;
  • El Feixisme Clàssic i els seus epígons, Tecnos, Madrid, 2012.
  • Islamisme gihadista: radicalització i contrarradicalización, Tirant lo Blanch, València, 2015.
  • Terrorisme. Dissecció de la barbàrie, Tibidabo, Barcelona, 2017.

Ha impartit docència en Màsters, seminaris i conferències en diferents universitats d’Espanya, Itàlia, Mèxic, Colòmbia Equador i Costa Rica.

També es membre de comitès científics i organitzador de congressos internacionals d’Intel·ligència i Ciència Política.

El Sr. Mellón ens parlarà sobre les causes sistèmiques, grupals i personals del terrorisme gihadista, els processos de radicalització i els criteris bàsics a tenir en compte per desenvolupar polítiques públiques que minimitzin aquests processos des d’una perspectiva preventiva i proactiva .

 

PREVIST   22 d’abril 2020

Ponent: ??

Tema: “Fakenews com? qual? i per què?»

Estem treballant per portar un ponente de prestigio que ens parla de les fakenews

Volem a algunos que ens parla de les postres vulnerabilitats en pebre informació por contrastada:

1. El biaix mental del ser humà que busca la reafirmació dels seus apriorismes,

2. El biaix tecnològic dels cercadors d’informació com Google o Youtube en afavorir els algoritmes de recerca les nostres afinitats i el nostre perfil que fan que les recerques siguin poc objectives o

3. El biaix que representa les comunitats de les que rebem informació com tweeter, facebook o instagram que generen comunitats tancades que encara afavoreixen més la polarització.

Estem buscant a akgú que ens parli de: qui son els mentiders?, quins motius els mouen?, a més a més de les xarxes socials i les aplicacions d’internet, quin paper jugant els mitjans tradicionals?. Els prescriptors o líders d’opinió?

PREVIST   13 de maig 2020 (previst inicialment per 20 de maig)

Ponent: Dr. Antoni Trilla

Tema: “ens parlarà de les epidemies i les pandemies»

Des de Senior’s Club Empresarial hem volgut oferir als nostres sotis i simpatitzants un referent d’opinió per els fets d’actialitat i els fets recents en relació a les pandemies ho son. És una satisfacció per la Junta poder anunciar la presencia properament del Dr. Antoni Trilla per parlar-nos d’aquest tema.

El Dr. Antoni Trilla, és cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, professor investigador de l’ISGlobal, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UB i membre de la junta de govern de Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), ha estat elegit Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB). Antoni Trilla substitueix en el càrrec a Francesc Cardellach.

El Dr. Trilla és especialista en medicina interna i especialista en medicina preventiva i salut pública. Ha publicat més de 200 treballs en revistes biomèdiques indexades i és autor de més de trenta capítols de llibres. És Investigador Principal o Associat de més de 20 projectes finançats amb fons públics i també és consultor científic per al Departament de Salut, així com per l’European Center for Disease Control (ECDC). Va rebre la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari que atorga la Generalitat de Catalunya i la Distinció de l’Claustre de Doctors i de el Consell Social de la Universitat de Barcelona. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Altres  Ponències previstes

No ens aturem!

Tenim nous i molt agradables propostes per a futurs ponents que esperem poder anunciar breument.

Sèniors Club Empresarial intenta posar a disposició dels socis l’opinió i el criteri de destacats actors de la societat del nostre entorn, per tal que els nostres socis tinguin un criteri fonamentat i puguin transmetre amb encert en els entorns en els quals cada un nosaltres exerceix la seva influència, un missatge sòlid i contrastat.