COLOQUIOS EN PREPARACIÓN

 

PREVISTO   17 de septiembre

Ponente: Dr. Mateo Valero Cortés

Tema: “Barcelona Supercomputer Center, pasado presente y futuro»

El Barcelona Supercomputer center (BSC) representa sin duda una de las mejores infraestructuras técnicas con las que contamos en Catalunya.

Para hablarnos de ello y tener la oportunidad de visitar la instalación el dia 17 de septiembre tendremos un coloquio especial con la participación del Dr. Mateo Valero.

A las 13:00 los asistentes nos concentraremos en la sede del BSC para poder visitar y conocer las instalaciones y posteriormente tendrá lugar la comida coloquio habitual.

Mateo Valero Cortés (Alfamén, Provincia de Zaragoza, 1952) es Doctor Ingeniero en Telecomunicación por la Universidad Politécnica de Cataluña, profesor e investigador en Arquitectura de Computadores de la Universidad Politécnica de Cataluña y director del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación.

Entre otros reconocimiento a su carrera, Valero ha recibido el prestigioso premio Eckert-Mauchly -el mayor galardón a nivel internacional en Arquitectura de Computadores – «por su extraordinario liderazgo en construir un centro de investigación de Arquitectura de Computadores de talla mundial, por las contribuciones fundamentales en las áreas de computación vectorial y multi-hilo, y por ser pionero en nuevos enfoques básicos para el paralelismo a nivel de instrucción”.

También ha ganado el premio de supercomputación Seymour Cray (2015) “en reconocimiento a sus contribuciones fundamentales en el campo de las arquitecturas vectoriales, procesadores súper-escalares, procesadores multithreaded y procesadores Very Long Instruction Word” ; el premio Charles Babbage (2017), por «sus contribuciones a la computación paralela a través de brillante trabajo técnico, tutoría de estudiantes de doctorado, y la construcción de un increíblemente productivo entorno de investigación europeo»; el premio Goode (2009) “por sus contribuciones fundamentales a las arquitecturas de procesadores vectoriales, out-of-order, de multi-procesamiento y VLIW”, el Distinguished Service Award (2012) de la Association for Computing Machinery (ACM), por “el extraordinario liderazgo de iniciativas en materia investigación y educación en informática de alto rendimiento”, el Premio Nacional de Investigación Julio Rey Pastor en Matemáticas, Tecnologías de la Información y Comunicaciones (2001), el Premio Nacional de Investigación Leonardo Torres Quevedo de Ingeniería (2006) y el Premio Rey Jaime I a la investigación básica (1997).

PREVIST   16 d’octubre

Ponent: Pare Lluc Torcal Sierra

Tema: “L’home: causa i reversió del canvi climàtic»El canvi climàtic es sens dubte un tema de preocupació general, en el nostre club, volíem tractar el tema del canvi climàtic però no ho volíem fer des del punt de vista més tècnic o meteorològic sinó que volíem fer una aproximació des dels aspectes ètic, filosòfic i fins i tot religiós del comportament humà, els seus efectes en general i sobre el canvi climàtic en particular.

 

Per palar d’aquest tema des d’una aproximació més antropològica i humanística tindrem amb nosaltres al Pare Lluc Torcal. (breu curriculum)

El PARE LLUC TORCAL SIRERA (Sant Cugat del Vallès, 5-X-1971) és Procurador General de l’Orde Cistercenc des d’octubre de 2015 i Director del projecte Cosmos Poblet. És Secretari General del Capítol General de l’orde, del Sínode de l’Orde i del Consell de l’Abat General. Fou prior del Monestir de Poblet del 2007 al 2016.

Diu la seva biografia que volia ingressar a Poblet de ben jove però li van recomanar que tornés una vegada acabats els seus estudis.

Així que al 1994, quan té 22 anys, es llicencia en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’any següent entra al Monestir de Poblet on emet la seva professió solemne al juliol del 2000.

Se’n va  Roma on estudia Filosofia a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2003) i Teologia per la Pontifícia Universitat de Sant Tomàs d’Aquino «Angelicum» (2004).  És ordenat de prevere el 3 de juny de 2007.

En tornar de Roma fou escollit Secretari General del Capítol General de l’Orde Cistercenc (2005) i del Sínode de l’Orde Cistercenc. Fa de director acadèmic dels Cursos de Formació Monàstica del Col·legi Sant Bernat a Roma i és el cap d’estudis de l’Escolàstica del Monestir de Santa Maria de Poblet.

Des del novembre de 2007 és el nou Prior del Monestir de Poblet, com a tal, s’encarrega de distribuir els treballs entre els monjos.

L’any 2014 llegeix la seva tesis doctoral per la Facultat de Filosofia de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma amb títol: L’ontologia subjacent a la Mecànica Quàntica, on ofereix una interpretació filosòfica de la Mecànica Quàntica coherent amb la física.

 

Amb el pare Lluc volem iniciar un parell de col·loquis per parlar sobre el comportament humà en vers als reptes del món actual i el canvi climàtic certamen ho es, però també us avancem que podem parlar amb un referent en la matèria sobre ètica i tecnologia.

Davant dels canvis tecnològics que ja veiem i d’altres que intuïm, ens plantegem com la ment humana farà front als reptes ètics, filosòfics i fins i tot religiosos que sens presenten, parlem de la intel·ligència artificial, el transhumanisme o posthumanisme. Quin comportament hem de «programar» a les maquines vers els humans i quin tractament hem de donar els humans a les màquines. Què pasa quántum les maquines es programin soles?, prescindiran de l’especie humana? Quins drets tenim sobre les maquines?

Properament us en podrem donar més informació
Altres  Ponències previstes

Tenim nous i molt agradables propostes per a futurs ponents que esperem poder anunciar breument.

Sèniors Club Empresarial intenta posar a disposició dels socis l’opinió i el criteri de destacats actors de la societat del nostre entorn, per tal que els nostres socis tinguin un criteri fonamentat i puguin transmetre amb encert en els entorns en els quals cada un nosaltres exerceix la seva influència, un missatge sòlid i contrastat.